Familiebedrijf geworteld in de techniek

Protonic is als kennisintensief familiebedrijf sinds 1972 actief in de ontwikkeling en productie van elektronica voor de automatisering van machines, instrumenten en apparaten in uiteenlopende markten.

Continuïteit en groei

Protonic Holland is in 1972 door Ad de Bruin opgericht als bedrijf in industriële automatisering. Gaandeweg kwam de focus te liggen op de elektronica voor besturing van de talloze geautomatiseerde machines, instrumenten en apparaten. Professionaliteit stond vanaf het begin hoog in het vaandel. We kregen als een van de eerste bedrijven in Nederland een ISO 9001-certificaat (door KEMA) toegekend. In 2005 trad de tweede generatie toe tot de directie, in de personen van broer en zus Michiel de Bruin en Tanja van Truijen-de Bruin. Zij vormen een waarborg voor de continuïteit van het familiebedrijf.

Protonic maakt al vele jaren een gecontroleerde groei door. Dat is te danken aan de inzet van alle medewerkers en de regelmatige investeringen. Met de nieuwste machines, technologieën, processen en (test)faciliteiten kunnen wij onze klanten steeds oplossingen bieden volgens de laatste stand van de techniek. Wij leggen met ons actieve kwaliteitsbeleid een solide fundament onder onze groei.

Breed scala aan specialismen

Met een team van 65 professionals helpt Protonic opdrachtgevers bij de realisatie van doordachte en kwalitatief hoogwaardige elektronicaproducten. Duurzaamheid, veiligheid, toekomstbestendigheid en performance staan hierbij centraal. Met de nieuwste technologie dragen wij bij aan het succes van onze klanten. Nu en in de toekomst.

Ons team bestaat uit experts met een grote variëteit aan kennis en ervaring. Wij hebben specialisten in huis op het gebied van elektronica (analoog, digitaal en hf) en daarnaast onder meer elektrische machines (e-motoren en drives), mechanica (ontwikkeling van machines en apparaten), energiehuishouding, EMC, veiligheid en normering, testen, embedded software, Linux en Android.

R&D centraal

De afdeling Research & Development is de spil van Protonic. Wij geven de benaming kennisintensief bedrijf inhoud met specialisten die dagelijks actief zijn in technologisch onderzoek en productontwikkeling. Dankzij hun inzet kunnen wij onze klanten verzekeren van producten die toekomstbestendig zijn.

Protonic wereldwijd

Protonic is als kennisintensief familiebedrijf actief in de ontwikkeling en productie van elektronica voor de automatisering van machines, instrumenten en apparaten in tal van markten. Wij bedienen internationale klanten over de gehele wereld.

Nederland

Protonic Holland
Factorij 36, 1689 AL Zwaag
Nederland

T +31 229 21 29 28
info@protonic.nl

Sociaal Betrokken

Als familiebedrijf geeft Protonic een brede invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo streven we naar continuïteit van de onderneming en de werkgelegenheid. Ook werken we aan thema’s zoals instroomvergroting in het technisch onderwijs. We produceren duurzame elektronica door compacte bouw, efficiënte inzet van componenten, toepassing van enkelvoudige materialen en minimaal stroomverbruik.

Vacatures

Protonic heeft regelmatig vacatures en is altijd op zoek naar goedopgeleide en ambitieuze kandidaten met een passie voor elektronica. Wij zijn een erkend leerbedrijf en bieden diverse soorten stageplaatsen aan. Interesse? Stuur ons een e-mail en laat weten wat jou beweegt.

Kennis delen

Protonic zet actief in op het delen van kennis – niet alleen met individuele klanten maar ook met de branches waarin wij opereren. Voorbeelden zijn deelname in de Nederlandse agro-normeringscommissie en de AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation), en het bestuurslidmaatschap van de branche Industriële Elektronica van FHI.