Nieuwe walk-in droogruimtes voor printplaten

Droogproces geoptimaliseerd en verwerkingstijd verkort

Vóór de installatie van de Totech Walk-in Dry Rooms bij Protonic werden printplaten handmatig uit de rekken gehaald en in speciale trays geplaatst die in de Totech Drying Cabinets pasten, waar ze voorafgaand aan het productieproces werden gedroogd. Protonic werkte met trolleys met 6 printplaatrekken en wilde dit handmatige droogproces optimaliseren om de verwerkingstijd te verkorten.


De Walk-In Dry Rooms garanderen dezelfde condities als de droogkasten (40-60°C en veilige opslag < 5%RV) maar hebben meer ruimte en zijn gemakkelijk toegankelijk, waardoor er geen menselijke handelingen benodigd zijn in het productieproces. De printplaten hoeven niet meer uit de printplaatrekken maar kunnen direct op de trolleys worden gedroogd. Daar passen maximaal 6 printplaatrekken op en elke Walk-in Dry Room biedt plaats aan 6 trolleys.
De eerste ruimte is voor het drogen onder condities van 60°C en een RV van <1%.

De tweede ruimte is bedoeld voor de opslag van printplanten onder condities van 40°C en een RV van <5%. Dit bespaart veel tijd en maakt het gehele productieproces efficiënter.